18 augustus 2018

Zeer geslaagde Holle Bolle dag

Geschreven door Jan de Vries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘s-morgens werden vanaf 10.00 uur de voorbereidingen getroffen. Wilma past “even” op.

Op 17 augustus was de Holle Bolle dag te Sommelsdijk. Op deze markt waren van 14.00 tot 23.00 uur veel activiteiten in het centrum van Sommelsdijk. Ook onze kerk was open en Nico en Martin van de stichting De Vaanhoek prezen er hun waren aan en deden, naar verluid, goede zaken. Tevens konden belangstellenden de tentoonstelling van Wim Weeda bekijken en uiteraard onze kerk bezichtigen en informatie inwinnen over de Remonstranten.

Vooraf was er  ruime aandacht in de plaatselijke pers voor ons geweest en het resultaat was dan ook dat het druk was. Zowel binnen als buiten was het gezellig. Op de stoep werd koffie en thee geschonken en de beschikbare stoelen waren steeds bezet. Tevens werden voor het eerst onze nieuwe posters op canvas getoond. Het was een zeer geslaagde dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enige van de door de Stichting Vaanhoek ter verkoop aangeboden artikelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze nieuwe posters stonden op de straat voor de kerk.


 

 

 

 

 

 

 

 

De artikelen in de plaatselijke bladen, Groot Goeree-Overflakkee en het Eilanden-Nieuws.

 

Over Jan de Vries

Jan de Vries

Jan de Vries was de secretaris en de penningmeester van de Remonstranten in Sommelsdijk. Daarnaast beheerde hij de website, de ledenadministratie, was contactpersoon privacygegevens en een van de redacteuren van Vrijzinnige Klanken. Jan is 26 mei 2019 overleden. We hebben afscheid van hem genomen op vrijdag 31 mei 2019. Jan was voor velen een steun en toeverlaat. Een rustige vraagbaak, betrokken, betrouwbaar en dienstbaar.

Gerelateerd