7 juli 2023

Nu te zien: Jan Klijnsma gaat voor in Sommelsdijk en het thema is Vrijheid

Geschreven door Leon van Heel

‘De tuin van Pauline ziet er als een bende uit, maar onkruid komt er zogenaamd niet voor’.

Het lied De Tuin van Pauline van Karel Eykman vormt de aanleiding voor de overdenking op zondag 9 juli. Het thema is Vrijheid en dominee Jan Klijnsma uit Brouwershaven gaat voor. Dick Muller bespeelt het orgel.

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom. Tegelijkertijd is de bijeenkomst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. Na de kerkdienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee.

Ds. Jan Klijnsma

18 jaar voorganger in Sommelsdijk

Jan Klijnsma is emeritus Remonstrants predikant van Dordrecht en natuurlijk Sommelsdijk. In onze gemeente was hij 18 jaar voorganger. Ook heeft hij meerdere andere gemeenten binnen de Remonstrantse kerk en de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB gediend en was hij een aantal jaren docent Levensbeschouwing in het middelbaar onderwijs.

Liturgie:

Welkom en mededelingen
Zingen : Lied 792
Bemoediging en groet
Antwoordlied
Inleiding: De tuin van Pauline, Karel Eykman
Stilte – gebed
Zingen : lied 653 : 1,5,7
Lezingen : 1 Johannes 3 : 18 – 24
Johannes 15 : 1 – 8
Zingen: Lied 656
Overdenking
Orgelspel
Zingen: Lied 791
Voorbeden – stil gebed – Onze Vader
Zingen Lied 793
Uitzending en zegen
Gezongen amen

Collecte

De collecte is deze zondag voor Veldwerk Goeree-Overflakkee. Het outreachend veldwerk onder verslaafde jongeren is in 2009 gestart vanuit de kerken. Dit was een gezamenlijk initiatief waarbij een aanzienlijk deel van de 47 kerkelijke gemeenten op ons eiland samenwerkte. Inmiddels is het een gezamenlijk project geworden van de gemeente Goeree-Overflakkee en de kerken, waarbij de gemeente voor ongeveer tweederde van de kosten bijdraagt vanuit de WMO (prestatieveld verslavingszorg) en nog altijd wordt eenderde deel van de kosten gedragen door de kerken.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code. 

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.