21 november 2022

De zoons van de dominee zitten in een hitband en nu treden zij samen op in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Een bijzonder optreden van vader en zoons in Sommelsdijk. Voorganger André Meiresonne leidt zondag 4 december in de Remonstrantse kerk de viering terwijl zijn zoons Camiel en Quinten de muziek verzorgen. De twee muzikanten zijn bekend van Son Mieux, de popband die dit jaar doorbrak met de zomerhit Multicolor.

Het plan om samen op te treden bestond al een tijdje, maar het kwam er niet van door het drukke tourschema van de band. Nu, in december, is het zover. Het wordt een adventsviering in de aanloop naar kerst en dat komt vader en zoons mooi uit.

Quinten, Camiel en André Meiresonne

,,Terwijl de dagen steeds korter en donkerder worden, vieren we met muziek de aangekondigde komst van het licht’’, vertelt vrijzinnig dominee André Meiresonne. ,,Het is een tijd van inkeer en bezinning, met meer inzicht en begrip als uitkomst.’’ Daar ligt ook het verband met onze songs, zegt zijn zoon en Son Mieux-frontman Camiel. ,,Wij ontdekken zelf steeds meer dat onze songs gaan over wie je bent en hoe je wilt leven.’’

Met elkaar in gesprek

Vader en zoons gaan met elkaar in gesprek over leven, hoe doe je dat nou? En is het antwoord te vinden in de muziek? De viering wordt een afwisseling van korte inleidingen en de akoestische uitvoering van een aantal sleutelsongs van Son Mieux.

De Bijbelse parabel van het mosterdzaadje dat uitgroeit tot een enorme boom, komt uiteraard aan bod. Met hun album The Mustard Seed, het mosterdzaad, won Son Mieux dit jaar een Edison Award. De band speelde op de bekende festivals Pinkpop, Concert at Sea en Down The Rabbit Hole.

‘Wie jarig is trakteert’

De Remonstrantse kerk bestaat dit jaar 75 jaar op Goeree-Overflakkee. ,,En wie jarig is trakteert,’’ zegt Bram Schrier, voorzitter van de Remonstranten. Hij is verguld met het bijzondere, gratis toegankelijke optreden.

Door de grote belangstelling zijn alle plaatsen nu vergeven. Er wordt een reservelijst gemaakt en gekeken naar nog meer mogelijkheden om deze adventsviering mee te maken.

We zullen deze bijzondere viering via de Facebook-pagina van Remonstranten Sommelsdijk en deze website streamen.

De viering op zondag 4 december begint om 15.00 uur in het kerkje aan de Voorstraat 35.

Gerelateerd