30 augustus 2024

Nu te zien: feestelijke openingszondag met nieuwe leden

Geschreven door Leon van Heel

De openingszondag is extra feestelijk, want nu zullen nieuwe leden toetreden. Lid van de gemeente word je door het ondertekenen van de beginselverklaring van de remonstranten: 
De Remonstrantse Broederschap is een geloofsgemeenschap die, geworteld in het evangelie van Jezus Christus en getrouw aan haar beginsel van vrijheid en verdraagzaamheid, God wil eren en dienen.

Ook spreken zij de Remonstrantse geloofsbelijdenis uit.

André Meiresonne

André Meiresonne gaat voor in deze dienst op zondag 1 september. Meiresonne is vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger. Hij werkt vanuit zijn motivatie om zichzelf en anderen beter te leren kennen. Dat begint, zegt hij, met luisteren, en jezelf durven laten zien – sleutels bij het begeleiden van mensen met levensvragen. Meiresonne spreekt vaak mensen die zichzelf niet kerkelijk noemen, maar wel religieuze belangstelling of spirituele ervaringen hebben. Vandaar dat hij zich dominee voor de ongelovigen noemt.

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk.  Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee.

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op deze pagina. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. 

   
Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Tijdens de dienst kwam een lied uit de musical Les Les Misérables aan bod:


Liturgie

De liturgie vindt u hier

Collecte

De collecte is deze zondag voor St Inloophuis de Boei GO. Dit inloophuis is een ontmoetingsplek voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Het wil een veilige ruimte bieden waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt, waar zij informatie over kanker kunnen vinden, waar zij creatief bezig kunnen zijn en lezingen en cursussen kunnen volgen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.  

U kunt uw gift geven via deze link of door het scannen van de QR-code. 

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd