27 maart 2024

Hier te zien: de kerkdiensten met Pasen

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

Pasen is het grote feest van de kerk. Met Pasen vieren wij dat het licht sterker is dan het donker, het leven sterker dan de dood. Het is een boodschap van hoop, die ons al eeuwen lang overeind houdt. Rond Pasen zijn bij de Remonstranten in Sommelsdijk verschillende activiteiten. Op Paasmorgen, zondag 31 maart, is er natuurlijk een kerkdienst.

André Meiresonne

Het thema van deze viering op Eerste Paasdag is: de toekomst ligt open. ‘Dominee voor ongelovigen’ André Meiresonne gaat voor. Het koor Cantone zingt onder leiding van Chloë de Waal. Tygo de Waal speelt altviool en Sjaliene de Waal piano.

Het koor Cantone

André Meiresonne is vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger. Hij werkt vanuit zijn motivatie om zichzelf en anderen beter te leren kennen. Dat begint, zegt hij, met luisteren, en jezelf durven laten zien – sleutels bij het begeleiden van mensen met levensvragen. Meiresonne spreekt vaak mensen die zichzelf niet kerkelijk noemen, maar wel religieuze belangstelling of spirituele ervaringen hebben. Vandaar dat hij zich dominee voor de ongelovigen noemt.

Deze dienst begint om 10.00 uur (Denk om de zomertijd!) in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Bezoekers zijn van harte welkom. Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en hier op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

De liturgie vindt u hier.

Collecte

De collecte is deze zondag voor Stichting Kansarme Kinderen in Nederland, die is opgericht om kinderen in Nederland die onder de armoedegrens leven ondersteuning en een fijner leven te bieden.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G erop) op de koffietafel.

Paasontbijt

Het Paasontbijt

Graag maken we u ook nogmaals attent op het paasontbijt zondag om 8.30 uur voorafgaand aan de viering in de kerk. U kunt zich nog opgeven vóór 29 maart op emailadres: ivdsluijs@kpnplanet.nl

Goede vrijdag

Tjaard Barnard

In de dienst van Goede Vrijdag, op 29 maart, gaat Tjaard Barnard voor. Hij is predikant bij de Remonstrantse Gemeente Rotterdam. Centraal zal staan een tekst die in het midden van het hele verhaal van Witte Donderdag en Goede Vrijdag staat. In de hof van Gethsemane, na alle eenzame aanvechting, zegt Jezus: ‘Sta op, laten we gaan’. Vanuit deze krachtige woorden staan we stil bij de innerlijke kracht van Jezus en bij de vraag wat dat ons nog te zeggen heeft.

Het koor Cantone zingt onder leiding van Chloë de Waal. Sjaliene de Waal speelt op de piano.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Tevens vieren we het Avondmaal deze kerkdienst. U bent allen van harte uitgenodigd voor deze dienst.

De liturgie vindt u hier. En het Gezang 180 uit het liedboek voor kerken vindt u hier.

Het verhaal van Pasen

Het Laatste Avondmaal volgens Leonardo da Vinci.

Centraal verhaal bij Pasen is de dood en de opstanding van Jezus. Gedurende de week worden verschillende passages van dat verhaal herdacht; op Witte Donderdag zit Jezus met zijn volgelingen aan tafel en tijdens dit Laatste Avondmaal verraadt Judas hem. Op Goede Vrijdag wordt Jezus gekruisigd en sterft hij. Stille Zaterdag is de dag dat Jezus dood in het graf lig en zijn volgelingen rouwen. Op Eerste Paasdag is de opstanding van Jezus. Zijn volgelingen treffen het graf leeg aan.

Tweede Paasdag heeft geen enkele kerkelijke achtergrond.

De kerkenraad wenst u allen mooie vieringen toe.

Gerelateerd