9 mei 2024

Hier te zien: zingende dominee Jan Douwes gaat voor in Sommelsdijk en heeft een lenteboodschap

Geschreven door Leon van Heel

De zingende dominee Jan Douwes leidt de dienst van zondag 12 mei in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Het thema is: ‘Een lente vol van vrede?’. Dick Muller bespeelt het orgel.

Jan Douwes

Jan Douwes (1976) is remonstrants predikant en musicus. Hij combineert zijn predikantschap met een praktijk van professionele koorzang, optredens als solist en incidenteel zangpedagogisch werk. Van 1996 tot 2006 studeerde Douwes Godgeleerdheid in Leiden, en van 2020 tot 2021 was hij masterstudent aan het Remonstrants Seminarium. Van 2021 tot 2023 was hij als gemeentepredikant verbonden aan de remonstrantse gemeente Dordrecht.

De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk. Bezoekers zijn van harte welkom. Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee.

De dienst is online te volgen op Facebook en op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

De liturgie vindt u hier.

Collecte

De collecte is deze zondag voor de Diaconie. De Diaconie heeft diverse doelen. Voor deze doelen wordt meestal op de eerste zondag van de maand gecollecteerd. Zoals bijv. St. Nollestee, St. de Boei, de Voedselbank GO en Het Vakantiebureau. Met deze collecte vullen wij de Diaconiepot aan, om deze vervolgens ten gunste te laten komen aan bovenstaande doelen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. 

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code. Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd