3 augustus 2023

Terug te zien: Kerkdienst met als thema ‘Laat de kinderen tot mij komen’

Geschreven door Leon van Heel

André Meiresonne gaat voor in de dienst van zondag 6 augustus in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Het thema is: ‘Laat de kinderen tot mij komen’.

,,Laat de kinderen tot mij komen”, vertelt Meiresonne. ,,Stond met grote letters geschreven op een boog in de hal van mijn grote school. Wat zou daarmee toch bedoeld kunnen zijn? Behalve het vrome beeld van de Here Jezus die zich over alle kinderkens ontfermt? En waarom zegt Jezus, behalve dat hij zelf Zoon van God is, ook: ‘Jullie zijn goden’?”

Het orgel wordt bespeeld door Dick Muller.

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Dominee voor de ongelovigen

André Meiresonne

André Meiresonne is vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger. Hij werd ooit opgeleid als bestuursjurist, werkte in de communicatie en marketing, was daarna werkzaam als trainer en coach. Behaalde een pre-master aan de Universiteit voor Humanistiek en aansluitend de master Spiritual Care aan de Vrije Universiteit. Zijn motivatie: zichzelf en anderen beter leren kennen. Dat begint met luisteren, en jezelf durven laten zien – sleutels bij het begeleiden van mensen met levensvragen. André spreekt vaak mensen die zichzelf niet kerkelijk noemen, maar wel religieuze belangstelling of spirituele ervaringen hebben. Vandaar dat hij zich dominee voor de ongelovigen noemt.

Liturgie

De liturgie vindt u hier.

Collecte

De collecte is deze zondag voor Stichting inloophuis de Boei. Dat stelt zich ten doel een ontmoetingsplek te zijn en te onderhouden voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Het wil een veilige ruimte bieden waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt, waar zij informatie over kanker kunnen vinden, waar zij creatief bezig kunnen zijn en lezingen en cursussen kunnen volgen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd