15 augustus 2022

Kunst en curiosa tijdens de Holle Bolle Dag

Geschreven door Leon van Heel
Portret gemaakt door Cor Lokker

De Remonstranten deden mee aan de Holle Bolle Dag in Sommelsdijk. De bezoekers konden in de kerk de expositie van fotograaf Cor Lokker zien. Zijn foto’s geven een indrukwekkend beeld van Papua, het voormalig Nieuw Guinea.

Voor de kerk stonden vrijdag 19 augustus een kraam en in de kerk ook tafels waarop allerlei curiosa en kunstobjecten staan uitgestald voor de verkoop. Glazen objecten, aardewerk, zilver, Swarovski, sieraden, tin, schilderijen en etsen die de Stichting De Vaanhoek van de hand doet en waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee en de Remonstranten.

Als klap op de vuurpijl was er een expositie van de kleigroep Steengoed met vazen.

Het mooie glaswerk van Stichting de Vaanhoek
De kraam van Stichting de Vaanhoek op de Voorstraat te Sommelsdijk

De kerk beschikt zelf ook over bezienswaardigheden, zoals het antieke orgel waarvan niemand weet hoe oud het is en een raamkunstwerk van Ger van Iersel. De kerk-openstelling is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vrijzinnige kerkgemeente.

De activiteiten van de Holle Bolle Dag begonnen vrijdag 19 augustus rond 14.00 uur en eindigden om 23.00 uur. Op de Voorstraat was een grote braderie, op het Marktveld stonden oude voertuigen en antieke fietsen en rond de haven was een ambachts- en streekmarkt. Dat is nog maar een greep uit het aanbod. Wat nog te denken van toneelstukjes die op het Marktveld werden opgevoerd en een speelgoedexpositie in het Streekmuseum.

De openstelling van de Remonstrantse kerk was meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vrijzinnige kerkgemeente.

Sfeerbeeld van de Holle Bolle Dag in Sommelsdijk. Foto Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Gerelateerd