8 augustus 2024

Hier te zien: Lieke Bosveld gaat voor en het thema is ‘gaan en staan’

Geschreven door Leon van Heel

Gaan en staan, is het thema van de kerkdienst zondag 11 augustus in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Lieke Bosveld uit Zierikzee gaat hierin voor. (Zij vervangt Jan Klijnsma die deze dienst eerst zou leiden, maar door gezondheidsredenen niet kan komen).

Lieke Bosveld

Lieke Bosveld leidt haar eigen uitvaartonderneming en ze is lid van het landelijk opererende Netwerk Uitvaartvernieuwers. Naast haar huidige werk is ze al jaren als deelneemster en begeleidster verbonden met het Centrum voor Zelfbezinning. Bij Radio Schouwen-Duiveland presenteert ze het wekelijkse programma ‘Schouwse Vrouwen Wereldwijd’. Meerdere keren per jaar is ze voorganger in liturgische vieringen in verschillende Zeeuwse kerken met een vrijzinnige signatuur.

Dick Muller bespeelt het orgel in deze dienst, die om 10.00 uur begint in de kerk aan de Voorstraat 35. Bezoekers zijn van harte welkom.

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op onze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee.

  
Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.

Liturgie

Openingslied: 276, vers 1,2 en 3 Zomaar een dak boven wat hoofden
Na de inleiding, stilte en gebed zingen we lied 806, vers 1,2 en 3 Zomaar te gaan met een stok in je hand
Lezingen en aansluitend orgelspel
Overdenking, met aansluitend, stilte en orgelspel
Psalm 139, vers 1,2 en 14 Heer die mij ziet zoals ik ben
Slotlied 416, vers 1,2,3 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn

Collecte

De collecte is deze zondag voor Edukans. Edukans werkt aan grote én kleine onderwijsprojecten voor kinderen en jongeren in landen als Ethiopië, Oeganda, Malawi en Kenia. De organisatie zorgt voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. Ze werken aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staan klaar voor kinderen in nood. Omdat onderwijs de kans van hun leven is!

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.

U kunt uw gift geven via deze link of door het scannen van de QR-code in de bijlage.
Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd