6 maart 2022

Sobere soepmaaltijden in de periode van bezinning voor Pasen

Geschreven door Leon van Heel

Soep eten in plaats van een uitgebreide avondmaaltijd. Een aantal kerken op Goeree-Overflakkee houdt een vastenactie in de aanloop naar Pasen.

Tijdens deze periode van bezinning serveren zij zes weken lang op dinsdag sobere soepmaaltijden. Die bestaan uit een vegetarische, gevulde soep en brood. De maaltijden zijn gratis, maar van de deelnemers wordt een donatie verwacht voor de goede doelen; Hospice Calando en de Noodopvang asielzoekers Goeree Overflakkee. Vuistregel: het bedrag dat u anders aan eten thuis kwijt zou zijn.

De sobere soepmaaltijden zijn uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie op Goeree-Overflakkee en het zijn altijd gezellige bijeenkomsten.

Eerste buffet

Het eerste buffet is op dinsdag 8 maart van 18.00 uur tot 18.45 uur in de Exoduskerk aan de Dorpsweg 97 in Sommelsdijk. De volgende maaltijden zijn op 15, 22, 29 maart en 5 en 12 april.

Wie dit jaar in de Exoduskerk wil mee-eten moet een eigen soepkom en lepel meenemen én zich opgeven via soberemaaltijden@gmail.com. De inschrijving sluit de vrijdag voorafgaand aan de dinsdag.

Thuis eten

Thuis eten kan ook, maar dan moet de soep (of een andere sobere maaltijd) wel zelf worden bereid. De teksten die tijdens het eten in de Exoduskerk worden voorgelezen, komen dan via de mail tot de deelnemers. Aanmelden voor die mail kan bij Bram Schrier. Als voorproef hier de teksten van dinsdag 8 maart.

Giften overmaken

Dit jaar is er geen collecte tijdens de maaltijd. U kunt uw giften overmaken op NL 92 TRIO 0379 6821 84 t.n.v. OWGO te Middelharnis.

Vastentijd

In de christelijke traditie is de veertigdagentijd, ofwel vastentijd, een tijd van matiging. Dat kan op allerlei manieren: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen sociale media gebruiken. De sobere soepmaaltijden in deze weken zijn een initiatief van de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee. De Remonstranten Sommelsdijk maken deel uit van de werkgroep.

Die werkgroep zou het leuk vinden om foto’s te ontvangen van de maaltijd thuis. Deze kunt u zenden naar bovenstaand mailadres.

Gerelateerd