2 december 2021

Tafelgesprek Remonstrantse Gemeente zondag 5 december via de zoom!

Geschreven door Ilonka van der Sluijs - Visser

Het onderwerp deze zondag is Advent 2021. Op weg naar Kerst. Vertrouwen op het licht in het duister.

Luistert u als voorbereiding thuis naar de preek van Ds. Tan uit de dienst van de zondag eerste advent 28 november. Dit is de link: https://sommelsdijk.remonstranten.nl/blog/actueel/ds-i-tan-gaat-voor-in-dienst-van-28-november-2021/

De preek duurt ongeveer 15 minuten en begint op minuut 26.37-42.48 (Op de witte pijl klikken en de cursor op de witte stip aan het begin van de tijdbalk naar 26,37 slepen) Eventueel: Op ongeveer minuut 13.00 begint de eerste Bijbellezing ( Zacharia 14, vers 4-9) en op minuut 18.00 de tweede Bijbellezing (Lukas1,5-25).

We leven ergens naar toe. Er komt iets op ons af. Gods licht treedt binnen in onze wereld. We mogen leven in de verwachting van de komst van Christus in onze duisternis!
Maar.. ook in die van zijn wederkomst aan het einde der tijden waarvan niemand weet wanneer dat zal zijn. Ook Jezus zelf niet, aldus Ds. Tan. Wij mogen ons open stellen voor dat licht op weg naar kerstmis.

Vragen:
1. Wat roept deze preek bij jou op? Kun jij vertrouwen op het licht van advent in de wereld anno 2021?
2. Hoe leef jij toe naar het kerstfeest? Wat betekent advent voor jou?
3. Probeer heel kort te omschrijven wie Jezus is voor jou.
4 .Vind jij het verhaal van de wederkomst van Christus betekenisvol? Verwacht jij een aanbreken van een einde der tijden? Hoe zie jij dat?
Met deze link kun je zondag 5 december meedoen met het zoomgesprek. Het gesprek begint om 10.00 uur.

Deelnemers aan het online gesprek

Afwisselend

De tweewekelijkse gespreksgroep van de Remonstranten Sommelsdijk is – buiten vakantietijd – altijd op de zondagen wanneer in de kerk aan de Voorstraat geen diensten zijn. De gespreksgroep is normaal gesproken afwisselend via het videobelprogramma Zoom en fysiek in de kerk. Gezien de nieuwe maatregelen zijn we tijdelijk overgestapt naar alleen de Zoom gesprekken.

Gerelateerd