22 juni 2023

Nu te zien: Els de Bijll Nachenius komt met de sequel op haar eerdere overdenking

Geschreven door Leon van Heel

Els de Bijll Nachenius komt zondag terug voor het tweede deel van haar tweeluik over vragen en antwoorden. Twee weken geleden hield zij het eerste deel van haar overdenking. Het thema is nu ‘Vraag en antwoord – Denk eens aan het verhaal van Mozes en de brandende braamstruik’. De twee delen kunnen volgens haar onafhankelijk van elkaar beluisterd worden.

Els de Bijll Nachenius

De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Organist Dick Muller verzorgt de muziek. Bezoekers zijn uiteraard van harte welkom in de kerk. Na de dienst ontmoeten we elkaar en drinken we koffie en thee. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en hier deze website.

Els De Bijll Nachenius (1966) is een vertrouwd gezicht in Sommelsdijk waar ze eerder predikant was. Behalve op Goeree-Overflakkee was zij voorganger in Groningen, Dordrecht en Vlaardingen. Sinds haar afscheid van de gemeente Vlaardingen combineert zij gastpreekbeurten in Remonstrantse gemeenten met haar werk als docent Klassieke Talen. Sinds januari 2020 is zij ook geestelijk verzorger in de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam. Ze heeft vanaf de oprichting tot januari 2020 de zondagmiddagopenstellingen van de Arminiuskerk in Rotterdam gecoördineerd. Daarnaast is zij secretaris van de Uytenbogaert Stichting, die de schilderijencollectie van de Remonstrantse Gemeente Rotterdam beheert. Els de Bijll Nachenius heeft een dochter, Albertine (25).

Let op:

Staat op het beeldscherm ‘Niet beschikbaar’? Dat is geen probleem. Gewoon op klikken en de uitzending begint.
Mozes en de brandende braamstruik’

Liturgie

De liturgie kunt u hier lezen.

Collecte

De collecte is deze zondag voor Edukans. Edukans werkt aan grote én kleine onderwijsprojecten voor kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. We zorgen voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, betrokken ouders en passende beroepsopleidingen. We werken aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staan klaar voor kinderen in nood. Omdat onderwijs de kans van hun leven is! Bekijk de actuele en afgeronde projecten waar we het meest trots op zijn.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen. U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd