25 april 2024

Nu te zien: Wat zijn de lessen van een Bijbelverhaal over een vader die zijn kind offert? Jesse Gruiters gaat voor

Geschreven door Leon van Heel

Jesse Gruiters gaat zondag 28 april voor in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Het belooft een interessante en muzikale viering te worden. In de dienst bespreekt hij een pijnlijk Bijbel-verhaal.

Het gaat over de legerleider Jefta die voor de strijd aan God beloofde het eerste te offeren wat hem na een glorieuze terugkeer tegemoet zou komen: dat was zijn enige dochter en Jefta houdt woord. Wat moeten wij met dit verhaal? Gruiters probeert die vraag te beantwoorden.

Jesse Gruiters

Jesse Gruiters (36) studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek, is sinds de zomer van 2022 Remonstrants voorganger en werkt als remonstrants geestelijk verzorger in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daarvoor was hij werkzaam als docent op de Hogeschool Utrecht. Het is de eerste keer dat Gruiters in Sommelsdijk is.

De dienst begint om 10.00 uur, Voorstraat 35 Sommelsdijk. Bezoekers zijn van harte welkom in de kerk. Sjaliene de Waal bespeelt het orgel. Chloë de Waal zingt ‘Be thou my vision’ van Bob Chilcott.

Liturgie

De liturgie vindt u hier en er is ook een pdf-versie

Tegelijkertijd is de dienst hier online te volgen en op Facebook. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

 
Let op:

Video is op verzoek van de voorganger verwijderd

Na de dienst is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee. 

Collecte

De collecte is deze zondag voor Kerk in Actie Noodhulp Oekraïne. Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit; de grootschalige oorlog in Oekraïne gooide het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.  

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code in de bijlage. 

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel. 

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd