25 juli 2024

Hier te zien: I Leng Tan gaat voor in een kerkdienst over verwondering

Geschreven door Leon van Heel

Het gaat zondag in de dienst over verwondering. Dominee I Leng Tan is de voorganger en zij heeft zich voor haar overdenking laten inspireren door de bijbelverhalen over de wonderen van Jezus, die ook in zijn tijd met scepsis werden bekeken.

I Leng Tan

Dominee Tan komt uit Haarlem, zij studeerde theologie in Utrecht en volgde de opleiding tot predikant aan het Remonstrants Seminarium in Leiden. Zij diende de Remonstrantse Gemeente in Leiden van 2013 tot 2014. Momenteel vervult zij gastpreekbeurten en werkt ze mee als voorganger bij de oecumenische werkgroep ‘De Grote Kerk door de week’ in Haarlem.

Het orgel wordt op deze zondag 28 juli bespeeld door Dick Muller. De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken. (De dienst begint iets later)

 

Na afloop is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee. Aansluitend aan het koffiedrinken volgt een extra Algemene Ledenvergadering om 11.30 uur.

Liturgie

De liturgie vindt u hier

Collecte

De collecte is deze zondag voor de Remonstrantse jongerengemeente Arminius. Arminius staat voor mooie activiteiten rondom zingeving en op een leuke manier in contact komen met gelijkgestemde en andersdenkende jonge mensen. Gezelligheid en plezier, verdieping en stilte vormen de basis. Uit de activiteiten van Arminius spreekt een verbondenheid met de vrijzinnige christelijke traditie, verhalen en spiritualiteit.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.

U kunt een bedrag hiervoor overmaken via deze link of door het scannen van de QR-code.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven is, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G. erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd