10 oktober 2024

Nu hier te zien: Is het nodig om te geloven ín Jezus? Of kan geloven áls Jezus genoeg zijn?

Geschreven door Leon van Heel

Geloven als Jezus, is het thema van de kerkdienst van zondag 13 oktober in de Remonstrantse kerk in Sommelsdijk. Voorganger is André Meiresonne.

André Meiresonne

,,Afgelopen zomer vroeg ik me hardop af of het nodig is om te geloven in Jezus,” zegt Meiresonne over het thema. ,,Zou geloven als Jezus al genoeg kunnen zijn – meer dan genoeg zelfs? Daar kwamen reacties op, want dat klinkt natuurlijk raar in een kerk. Het hele christendom is toch gebouwd op het geloof in Jezus?”

André Meiresonne is vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger. Hij werkt vanuit zijn motivatie om zichzelf en anderen beter te leren kennen. Dat begint, zegt hij, met luisteren, en jezelf durven laten zien – sleutels bij het begeleiden van mensen met levensvragen. Meiresonne spreekt vaak mensen die zichzelf niet kerkelijk noemen, maar wel religieuze belangstelling of spirituele ervaringen hebben. Vandaar dat hij zich dominee voor de ongelovigen noemt.

Het orgel wordt bespeeld door Dick Muller. De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 in Sommelsdijk begint om 10.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom. Na afloop is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en drinken we koffie en thee.

 

Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en hier op deze website. De uitzending blijft ook op een later tijdstip te bekijken.

Liturgie

De liturgie vindt u hier

Collecte

De collecte is deze zondag voor de Diaconie. De Diaconie heeft diverse doelen. Voor deze doelen wordt meestal op de eerste zondag van de maand gecollecteerd. Zoals bijv. St. Nollestee, St. de Boei, de Voedselbank GO en Het Vakantiebureau. Met deze collecte vullen wij de Diaconie-pot aan, om deze vervolgens ten gunste te laten komen aan bovenstaande doelen.

De tweede collecte is voor de eigen gemeente, uw bijdrage verdelen we over deze twee doelen.
U kunt uw gift geven via deze link door het scannen van de QR-code in de bijlage.

Wilt u liever uw gift in de kerk geven, dan is dat ook mogelijk na de dienst in de collectezak (met de groene G erop) op de koffietafel.

De kerkenraad wenst u allen een mooie dienst toe.

Gerelateerd