8 april 2022

Pasen bij de Remonstranten in Sommelsdijk

Geschreven door Leon van Heel

Natuurlijk is bij de Remonstranten in Sommelsdijk een kerkdienst op Paasmorgen. En er zijn nog meer activiteiten met Pasen in de kerk aan de Voorstraat.

Ds. Jan Klijnsma

Op Witte Donderdag, 14 april, is ’s avonds een kerkdienst met veel muziek. Dominee Jan Klijnsma zal voorgaan en het koor Cantone zingt. Tijdens deze viering gebruiken wij het Avondmaal, waaraan naar Remonstrants gebruik iedereen kan deelnemen. De dienst in de kerk aan de Voorstraat 35 begint om 19.30 uur. De liturgie en video van deze dienst vindt u hier.

Het Paasontbijt.

De kerkdienst met Pasen, zondag 17 april, begint om 10.00 uur. Voorganger is André Meiresonne. Chloe de Waal en het koor Cantone zingen. De liturgie en video van deze dienst vindt u hier.

Voorafgaand aan de kerkdienst op Paasmorgen is een Paasontbijt in de kerk. We eten dan gezamenlijk aan een lange, feestelijk gedekte tafel paasbrood, versierde eieren en alles wat bij zo’n paasdis hoort. Het ontbijt begint om 8.30 uur. Voor de paasmaaltijd moeten mensen zich wel aanmelden. Dat kan met het formulier onder dit bericht.

Welkom

Bezoekers zijn welkom in de kerk. Na afloop drinken we koffie of thee met elkaar. Met het oog op corona is gezorgd voor ventilatie. Tegelijkertijd is de dienst online te volgen op Facebook en deze website.

Pasen

Pasen is het grote feest van de kerk. Met Pasen vieren wij dat het licht sterker is dan het donker, het leven sterker dan de dood. Het is een boodschap van hoop, die ons al eeuwen lang overeind houdt.

Het Laatste Avondmaal volgens Leonardo da Vinci.

Centraal verhaal is de dood en de opstanding van Jezus. Gedurende de week worden verschillende passages van dat verhaal herdacht; op Witte Donderdag zit Jezus met zijn volgelingen aan tafel en tijdens dit Laatste Avondmaal verraadt Judas hem. Op Goede Vrijdag wordt Jezus gekruisigd en sterft hij. Stille Zaterdag is de dag dat Jezus dood in het graf lig en zijn volgelingen rouwen. Op Eerste Paasdag is de opstanding van Jezus. Zijn volgelingen treffen het graf leeg aan.

Tweede Paasdag heeft geen enkele kerkelijke achtergrond.

Voor vragen of aanmelden voor het Paasontbijt kunt u dit formulier gebruiken:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

 

Gerelateerd