14 december 2023

De gespreksgroep bespreekt een lied van Robert Long

Geschreven door Leon van Heel

De gespreksgesprek komt zondag 17 december bijeen en bespreekt het nummer The Last Seven Days van Robert Long.

Aanleiding voor dit onderwerp vormt een beschouwing van Peter Korver in AdRem, het blad van de Remonstranten. In dit betoog, getiteld Als God het heeft over de eerste keer, komt het lied van Robert Long aan bod. De beschouwing en het lied bieden stof tot nadenken en leveren van tevoren al vragen op:

  • Kreeg jij als kind te horen dat jij een zondaar was, geneigd tot alle kwaad en niet in staat tot eeuwig goed?
  • Robert Long heeft een lied geschreven over de schepping van de wereld vanuit het perspectief van God die zijn schepping na zeven dagen overziet. God is teleurgesteld in zijn wereld en hoe de mensen met zijn schepping omgaan. Ze bidden niet eens voor hem! Daarom wil hij/zij zijn dieren, vogels, bloemen, bomen en de zon, sterren en de maan terug, omdat de mensen ze niet verdienen. Hij wil de mensen en hun wereld verbranden. Hoe kijk jij tegen deze tekst aan als jij naar onze huidige wereld kijkt?
  • Heb je misschien zelf een persoonlijke herinnering die bijzonder voor jou was? 

Uiteenlopende geloofszaken

De gespreksbijeenkomst is voorbereid door Janet Parlevliet en Bram Schrier. In de gespreksgroepen van de Remonstrantse kerk bespreken leden en ook belangstellenden van buiten onze kerkgemeente uiteenlopende geloofszaken.

De bijeenkomsten zijn op de zondagen wanneer in de kerk aan de Voorstraat 35 geen diensten zijn en ze beginnen om 10.00 uur. Er is koffie en thee.

Kerst

De gespreksbijeenkomst vindt plaats op de derde zondag van advent. De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest. Vaak gesymboliseerd met kaarsen. Het begint vier zondagen voor kerst en duurt tot kerstavond. Wie meer weten wil weten wat de Remonstranten doen met kerst kan hier klikken.

Tot zondag in de kerk!

Gerelateerd